Investitii noi

Salut!

Am cateva noutati luna aceasta. Am inceput sa investesc si in altceva decat p2p in platformele de crowdlending cu care te-am invatat deja.

Astfel saptamana trecuta am incheiat un contract cu un CAR. Da, Casa de Ajutor Reciproc, ai inteles bine. Practic este un p2p clasic, asa cum era pe vremuri, fara a vedea imprumuturile online cum este varianta moderna.

De ce am ales aceast tip de investitii?

  1. Imi ofera o dobanda mai buna ca banca.
  2. Randamentul in acest tip de investitie este peste rata inflatiei (cel putin deocamdata).
  3. De cand sunt mic parintii mei aveau bani la CAR. Chiar si acum mai cotizeaza. Niciodata nu au fost probleme cu CAR-urile desi au trecut prin cateva crize economice.

Mie mi-au fost de ajuns aceste motive, asa ca am hotarat sa incep sa investesc si eu.

Am facut o depunere initiala de 1000 ron, urmand ca lunar sa depun 350 ron. Am ales aceste sume ca sa ajung la un total de aproximativ 1000€/an. Deocamdata aceasta vreau sa fie singura investitie pe care o fac in lei.

Randamentul prevazut in contractul pe care l-am facut este in acest moment de 8.5% p.a.

In zilele urmatoare voi scrie despre alta noua investitie (hint: ETF). Da, aprilie este o luna foarte buna. Si inca nu s-a terminat 🙂

La final iti reamintesc sa nu faci investitiile pe care le fac eu, ca e foarte posibil sa pierzi banii sau sa nu ti se potriveasca aceste tipuri de investitii. Tot ce scriu pe blog este valabil doar pentru mine.

euinvestesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
%d bloggers like this: