Investitii Martie 2019

Bine ai revenit, investitorule.

E timpul sa adaug o noua fila in jurnalul meu de investitii.

Martie a fost o luna foarte buna pentru investitii. Am reusit sa economisim mai mult, iar asta inseamna ca am investit mai mult. Bineinteles, nu toti banii economisiti au fost investiti.

Incet incet o sa incerc sa adaug mai multe informatii in jurnal. As vrea sa trec rata de economisire lunara si cheltuielile pe care le avem impartite pe categorii.

Mintos

Luna aceasta am transferat o suma mai mica aici pentru ca am observat ca au mai scazut dobanzile la imprumuturi. Am transferat doar 50€. In total pe aceasta platforma am investit 400€, iar in momentul cand scriu acest articol valoarea contului este de 410.34€ impartiti in 24 de imprumuturi. Din cele 24 de imprumuturi unul are o intarziere de plata de 1-15 zile, unul are intarziere 16-30 zile, iar altul are intarziere 31-60 zile.

Din sumarul contului meu profitul anual net la momentul acesta este de 11.27%.

Envestio

Aici am transferat la inceput de luna suma de 105€, astfel ajungand la un total de 500€. Cei 105€ + 4.56€ din dobanzile acumulate din proiecte mai vechi au fost investiti intr-un singur proiect de recilare a aluminiului, proiect ce a are o dobanda de 17.8% pe an si se intinde pe 11 luni.

Pana acum, aici, nu am avut nicio intarziere de plata. Dobanzile au mai scazut putin, dar in continuare sunt peste 15% pe an.

Crowdestor

Pe aceasta platforma am transferat suma de 100€, astfel ajungand la un total de 500€. Cei 100€ + 4.18€ din dobanzile acumulate din proiecte mai vechi au fost investiti intr-un proiect de constructie al unul restaurant din Moscova. Acest proiect promite o dobanda de 16% pe an si se intinde pe 18 luni.

Nici aici nu au fost deloc probleme cu plata ratelor, totul desfasurandu-se conform planificarii.

Grupeer

Aici totul pare ok pana acum. Luna acesta au schimbat banca cu care lucreaza si parca transferurile dureaza si mai mult ca inainte. Pana in februarie aici banii ajungeau in 4 zile – cu 2-3 zile mai tarziu decat la toate celelalte platforme unde banii ajung de obicei a doua zi. Dupa schimbarea bancii, la inceput de martie am transferat 100€. Aceast transfer facut de pe Revolut a durat 5 zile. Pe 14 martie am mai transferat 150€, dar pana la acest moment (20 martie) banii inca nu au ajuns. Tocmai le-am scris acum cateva minute, sa vedem ce raspuns au.

Sper ca totul sa se rezolve pana maine si sa am investiti pe aceasta platforma suma de 450€.

In afara de aceasta intarziere nu au fost probleme, toate platile facandu-se la timp.

Fast Invest

Marea noutate la aceasta platforma a fost facelift-ul pe care l-a primit site-ul. Dupa parerea mea a fost mult imbunatatit, acum oferind mult mai multe informatii despre imprumuturi. Sunt mult mai multe statistici, grafice, etc. Singura problema este la acesarea de pe telefon. Cel putin la mine pe telefon se incarca foarte greu. De pe laptop totul functioneaza foarte bine.

Aici au fost facute doua transferuri, unul de 100€, pe 7 martie, iar al doilea de 150€ pe 14 martie. Banii au ajuns a doua zi la ambele transferuri si au fost investiti destul de repede folosind functia auto invest.

Dobanda medie este de aproape 14% si au un termen mediu de 9.12 luni pe imprumut. Dupa cum se vede, a doua zi dupa acest articol urmeaza sa mai intre niste profituri din imprumuturi.

Rata economisire

Am spus ca vreau sa aduc informatii noi, asa ca incep cu rata de economisire din lunile trecute.

  • Ianuarie – 60.48%
  • Februarie – 37.19%
  • Luna aceasta (pana la 20 martie) – 84.25% 🙂

Cam asta ar fi luna martie la capitolul transferuri si investitii.

Spor la investit!

Avertisment: Articolele de pe acest blog nu contin recomandari de investitii. Tot ce vei citi aici este valabil doar pentru mine. Tu esti liber sa investesti banii tai dupa preferintele tale. Pe acest blog gasesti doar jurnalul meu de investitii si gandurile mele.

euinvestesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
%d bloggers like this: