INCEPUT DE DRUM

Uite ca am ajuns si la capitolul acesta, sa incep sa scriu pe blog. Bine, „sa scriu” e mult spus, cel putin deocamdata. Am creat acest blog mai mult pentru a tine un jurnal al investitiilor mele. Wow, cum suna „investitiile mele”, nu?

Pana acum ceva vreme, mai precis pana prin martie 2018, cand auzeam de investitii si eu ma gandeam la sume de ordinul zecilor de mii de € sau chiar sute de mii si milioane. Dar acum am realizat ca poti fi investitor si cu sume mici.

Cum ajungi investitor? In primul rand trebuie sa realizezi ca nu toti banii pe care ii castigi trebuie sa ii cheltui. „Pai cum, ca abia imi ajung sa imi iau mancare, sa platesc chiria si facturile la cablu, telefon, internet, Netflix, etc.?”

Bineinteles ca daca ai abonament la cablu nu il ai pe cel mai ieftin, ca nu ai putea sa vezi toate meciurile si toate filmele bune. Iar daca ai cablu si filme bune ai nevoie si de un televizor curbat cu rezolutie de minim 4K, pentru a nu pierde niciun detaliu. Iar ca pe Netflix/HBO/Amazon Prime/Hulu sa vezi un film fara intreruperi ai nevoie de internetul cel mai puternic. Ai inteles ce vreau sa spun.

Sunt foarte multe lucruri la care poti renunta, dar nu ai stat niciodata sa te gandesti cum ar fi daca ai renunta la ele. Eu am renuntat la cablu, ca oricum ma uitam foarte rar la cate un meci de tenis (pe care daca vreau sa il vad, o pot face si pe internet), am renuntat si la internetul de mare viteza si am trecut la cel mai ieftin. Culmea, nu vad nicio diferenta de viteza, ci doar de bani cheltuiti.

In urmatoarele postari voi scrie ce investitii am inceput sa fac si de ce le-am facut tocmai pe acelea.

Dupa cum vezi, se simte influenta catorva carti despre Minimalism pe care le-am citit pe langa cele despre Finante personale si Investitii. Si toate au inceput din primavara lui 2018 cand aveam in jur de 35 de ani. Da, imi pare rau ca am descoperit toate acestea asa tarziu, dar imi pare bine ca am facut-o.

Nu intru in mai multe detalii in aceasta postare, pentru ca nu vreau sa te plictisesc, dar cu siguranta, incet-incet, voi scrie despre tot ce am facut pe plan financiar.

Trebuie sa iti mai spun ca tot ce vei citi pe blogul acesta este valabil doar pentru mine. Nu recomand sa faci ce fac eu. Esti liber sa iti investesti banii asa cum vrei tu. Pe acest blog gasesti doar jurnalul meu de investitii si gandurile mele.

euinvestesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
%d bloggers like this: